Documentaire Derper Lankies
De documentaire “Verhalen van de Derper lankies” gemaakt door Nina Stam is helemaal klaar. De mensen in de film koesteren hun paradijs in de duinen. Iedereen is op zijn eigen manier met het land bezig met respect voor de natuur.
De totale film duurt 1 uur en 18 minuten, zie hieronder de teaser.
Duinlankies van Egmond
De mensen in de film koesteren hun paradijs in de duinen. Iedereen is op zijn eigen manier met het land bezig met respect voor de natuur. Aris Gravemaker rookt makrelen en laat zien hoe je een konijn vangt. De keet van Dick Gul, gebouwd van juthout en Bokma flessen, is net een klein museum. Hij vertelt over de betekenis van het Derper Vraauwtje en de bijzondere sokkel waar het beeld op staat. Bert Stam vertelt over zijn liefde voor vlinders. Willem Visser heeft zijn land bemest met het visafval uit zijn winkel. De knofloken die hij heeft geoogst gebruikt hij voor de saus bij de gebakken vis. En natuurlijk gaat het ook over de zee. Glijn de Jong rooit zijn piepers en vertelt over zijn tijd als schipper bij de KNRM. Jan Hosmus maakt houten sculpturen en geniet van de eenzaamheid op zijn land. Het leven als zeeman heeft hem veel moois gebracht, maar kende ook een keerzijde. En Klaas Wijker vertelt het emotionele verhaal van zijn opa die naar zee ging en niet meer terug kwam..
Bestel de documentaire
De hele documentaire duurt 1 uur en 18 minuten . De documentaire is te koop voor € 20,-
Vanwege de grote vraag, is de film momenteel uitverkocht. Wij laten het direct weten wanneer de documentaire weer beschikbaar is.